Sophantering

Bostadsrättsförening är en boendeform som förutsätter att medlemmarna tar aktiv del i skötseln av fastigheten. Därför måste var och en känna ansvar, ta eget initiativ och ha inställningen att "det här är mitt hus".  

I sopnedkastet på plan 1 får endast hushållssopor i hopknutna påsar slängas. Allt annat ställer sophämtarna i gången mitt i entrén tills någon åtgärdar felhanteringen. 

Fastigheten har inte något grovsoprum. 

Sopsortering för kartonger, tidningar, papper, plast, glas och metall finns på återvinningsstationen på Mälartorget 17 (bredvid tunnelbanan), se markering på kartan.

Grovavfall lämnas till lastbilen som följer den mobila miljöstationen. Har du större möbler och skrymmande avfall rekommenderas ett besök på någon av stadens fem ordinarie återvinningscentraler: ÅVC Bromma, ÅVC Lövsta, ÅVC Sätra, ÅVC Vantör och ÅVC Östberga.

Farligt avfall och småelektronik  (upp till en mikrovågsugns storlek) kan lämnas till den mobila miljöstationen. Farligt avfall kan också lämnas till den fasta miljöstationen på Kungsholmen.

Ljuskällor (glödlampor, lysrör, etc.) kan lämnas till el- och lampaffärer.
 

Läs mer om avfall och återvinning på Stockholm stads hemsida: http://www.stockholm.se/ByggBo/Avfall-och-atervinning/Har-lamnar-du-sopor/